American Eagles Modding Forums


Hi! You are currently viewing forum as a guest. For more features please login or register!

Member Login



Lost your password?

Forum Stats

Latest Member


Not a member yet? Sign Up!



*



May 25, 2019, 05:34:45 AM

Author Topic: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]  (Read 17980 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline spotremix

  • Restricted
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 343
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #50 on: August 14, 2014, 02:45:10 PM »
You cant have your sister doing all your dirty work can you?  *facepalm*

lol. Looks good! Glad you got it straightened around!

i can when she's the one who knows what she's doing. the original logo on that truck was 256 x 256. that was not the size of my logo and resized it to fit. so i'm gonna have her make it that size. so it's not stretched out on the side of the truck like that.
 

Offline JDboy1663 (OP)

  • lil' tessfarms
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 354
  • Blue smoke and 2 strokes... Thats how I roll
    • Everythingaboutfarming.freeforums.org
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #51 on: August 14, 2014, 02:50:18 PM »
i can when she's the one who knows what she's doing. the original logo on that truck was 256 x 256. that was not the size of my logo and resized it to fit. so i'm gonna have her make it that size. so it's not stretched out on the side of the truck like that.

You can rescale it in GE to make it fit right my changing the numbers on scale X and Y. It has to have a power of 2 in order for it to fit right.

I think in the video I explained how to rescale, but if not I will make another quick one to show you :)


As long as you know the clutch is on the left, your heads straight, and your proud of who you are, you're doing pretty darn good.
 

Offline spotremix

  • Restricted
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 343
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #52 on: August 14, 2014, 03:04:38 PM »
You can rescale it in GE to make it fit right my changing the numbers on scale X and Y. It has to have a power of 2 in order for it to fit right.

I think in the video I explained how to rescale, but if not I will make another quick one to show you :)

are you telling me if i have my sister rescale it, it won't work and i NEED to do it in GE? or is that another option?
 

Offline JDboy1663 (OP)

  • lil' tessfarms
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 354
  • Blue smoke and 2 strokes... Thats how I roll
    • Everythingaboutfarming.freeforums.org
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #53 on: August 14, 2014, 03:07:12 PM »
are you telling me if i have my sister rescale it, it won't work and i NEED to do it in GE? or is that another option?

If you rescale it in paint.net (Or other program of choice) and it isnt compatible with 2, than it will look distorted. If you do it in GE with the scale than it wont look distorted and you can scale it down to however small or large you would like to


As long as you know the clutch is on the left, your heads straight, and your proud of who you are, you're doing pretty darn good.
 

Offline spotremix

  • Restricted
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 343
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #54 on: August 14, 2014, 03:09:05 PM »
If you rescale it in paint.net (Or other program of choice) and it isnt compatible with 2, than it will look distorted. If you do it in GE with the scale than it wont look distorted and you can scale it down to however small or large you would like to

do i have to start over, or can i go from what i already have now?
 

Offline jrd84

  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 155
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #55 on: August 14, 2014, 03:18:02 PM »
no you wont need to start over just go into ge and rescale the adstrips that are the logos and save it.
 

Offline spotremix

  • Restricted
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 343
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #56 on: August 14, 2014, 03:36:42 PM »
no you wont need to start over just go into ge and rescale the adstrips that are the logos and save it.

how do i know what numbers to use? the scale is at 1.5 now according to GE.
 

Offline johndeerelover48

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 122
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #57 on: August 14, 2014, 03:38:04 PM »
how do i know what numbers to use? the scale is at 1.5 now according to GE.
i'd up it by .1 until u are happy with the size of it.
 

Offline spotremix

  • Restricted
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 343
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #58 on: August 14, 2014, 03:40:08 PM »
i'd up it by .1 until u are happy with the size of it.

i downed it a bit. gonna see what that looks like in game.

here it is. smaller but more to scale of what it's suppose to be. like the one i have on here under my username.
« Last Edit: August 14, 2014, 03:46:52 PM by spotremix »
 

Offline JDboy1663 (OP)

  • lil' tessfarms
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 354
  • Blue smoke and 2 strokes... Thats how I roll
    • Everythingaboutfarming.freeforums.org
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #59 on: August 14, 2014, 04:03:44 PM »
i downed it a bit. gonna see what that looks like in game.

here it is. smaller but more to scale of what it's suppose to be. like the one i have on here under my username.

Just gotta mess with numbers until you can get a good size that you like. Glad you got it figured out!!!  :)


As long as you know the clutch is on the left, your heads straight, and your proud of who you are, you're doing pretty darn good.
 

Offline mrnascar

  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 61
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #60 on: September 29, 2014, 09:45:42 PM »
Thanks for this tutorial!  I've had no problem following the tut to get the result I want in GE. My problem is if I rotate the mod in GE, say to put a logo on each side of a truck, and save it, the camera angle is all wonked up ingame. I know I'm missing something, not sure what. Do I need to create a new camera, then go back to the original before I save?
 

Offline djt14

  • Master of the Screw-Up
  • Eagles Club
  • 500+
  • *
  • Posts: 560
  • Big Plans, To Little Time
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #61 on: September 29, 2014, 10:54:07 PM »
When you save your game, just save it looking at the view you want ingame. Normally, you'd just save it back behind your truck and it'd be fine.

Some say to make a camera just to edit, but I never do and never have had an issue.

If I call you something you don't like, don't be offended. It's probably the truth. And it's worse to lie.
 

Offline gubmentcheese

  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 191
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #62 on: September 30, 2014, 12:02:05 AM »
Yes, when editing mods in some way I always create a camera and select its view to use until I am done. Then I will change my view back to the original camera you first see which is usually the one behind the mod. I then delete the camera I created and then save my changes. That way you don't have to worry about your original views getting messed up.

 

Offline kas

  • Regular
  • *
  • Posts: 32
  • Holland
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #63 on: December 04, 2014, 09:38:50 AM »
does this tut still work for ls 2015.
Respect for modders

greetings form Holland
 

Offline gatorguy

  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 256
  • Don't cut me, I bleed 90% Green paint 10% Diesel
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #64 on: January 07, 2015, 11:28:39 PM »
Ok so I am having trouble figuring this out.......I have the newest GE and paint.net. I have my image, and tried to follow the video tutorial but I am still a bit mixed up.......I don't know how to move around in GE No.1 and I go to import it but I don't see it in the editor......All help is appreciated!! ;D
 

Offline krash1019

  • Regular
  • *
  • Posts: 54
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #65 on: January 07, 2015, 11:45:57 PM »
left alt and left mouse button spins model, left alt and middle mouse moves model, left alt and right button moving left or right zooms in and out.
 

Offline bullethead

  • Global Moderator
  • 500+
  • *
  • Posts: 820
  • Thanked: 2 times
  • If you dont like what I say ...... cover your ears
    • bullet heads youtube channel
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #66 on: January 08, 2015, 05:27:04 AM »
Ok so I am having trouble figuring this out.......I have the newest GE and paint.net. I have my image, and tried to follow the video tutorial but I am still a bit mixed up.......I don't know how to move around in GE No.1 and I go to import it but I don't see it in the editor......All help is appreciated!! ;D

For all basic GE related info go here:   http://gdn.giants-software.com   sign up and log in then go to documentation then editor lots of info there.

 

Offline gatorguy

  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 256
  • Don't cut me, I bleed 90% Green paint 10% Diesel
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #67 on: January 08, 2015, 10:25:01 AM »
For all basic GE related info go here:   http://gdn.giants-software.com   sign up and log in then go to documentation then editor lots of info there.
left alt and left mouse button spins model, left alt and middle mouse moves model, left alt and right button moving left or right zooms in and out.
Ok, thank you! Another thing that I didn't hear covered in the video is how to put your logo in place of the i3d Sample logo.......
 

Offline bullethead

  • Global Moderator
  • 500+
  • *
  • Posts: 820
  • Thanked: 2 times
  • If you dont like what I say ...... cover your ears
    • bullet heads youtube channel
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #68 on: January 08, 2015, 12:19:18 PM »
Ok, thank you! Another thing that I didn't hear covered in the video is how to put your logo in place of the i3d Sample logo.......

Name it the same as the texture file included and replace it in the folder(always make a back up first) open it in GE to make sure it looks right might need resizing.

 

Offline gatorguy

  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 256
  • Don't cut me, I bleed 90% Green paint 10% Diesel
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #69 on: January 08, 2015, 08:06:26 PM »
So I take my logo and the i3d file and put them into the folder without changing the i3d???
I am sorry but I am new to modding and trying to figure things out.
So I take the file I downloaded.........unzip it........take 'sample' out and edit to my personal liking then rename it adStrip......then put both the untouched i3d file and the edited adstrip and zip them back up????????? Thanks for your help, gatorguy
 

Offline tessfarms

  • 500+
  • *
  • Posts: 920
  • Respect For Modders!
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #70 on: January 08, 2015, 09:33:19 PM »
So I take my logo and the i3d file and put them into the folder without changing the i3d???
I am sorry but I am new to modding and trying to figure things out.
So I take the file I downloaded.........unzip it........take 'sample' out and edit to my personal liking then rename it adStrip......then put both the untouched i3d file and the edited adstrip and zip them back up????????? Thanks for your help, gatorguy

Yes, that is correct. 
And after you import it, don't forget to cut and paste the adstrip into the main mesh, or else it won't show in game.
Never criticize a farmer with your mouth full!






 

Offline gatorguy

  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 256
  • Don't cut me, I bleed 90% Green paint 10% Diesel
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #71 on: January 09, 2015, 11:59:01 AM »
Ok, so thanks to bullethead and tessfarms I figured out what I have to do and I did it.
When I go in GE with just the adStrip It shows up exactly like it should but when I import it, it is blank.......Pics are attached.
I tried the pic in both png form and dds form(just used a png to dds. converter) Help on this is appreciated.
 

Offline bullethead

  • Global Moderator
  • 500+
  • *
  • Posts: 820
  • Thanked: 2 times
  • If you dont like what I say ...... cover your ears
    • bullet heads youtube channel
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #72 on: January 09, 2015, 12:28:40 PM »
Okay here we go:

1. have the adstrip folder (unzipped) on desktop with i3d and texture file in it
2. have mod of choice on desktop as well (unzipped)
3. place adstrip folder in the mod of choise folder and open mod in GE
4. import the adstrip from inside the mod of choice ( for maps place were ever desired for mods follow onward)
5. have the scenegraphe open and highlight the adstrip then hit file/cut
6. now high light the top of the scenegraphe (usually name of the mod) and hit file/paste
7. now the adstrip is stuck to the mod and wont stay stationary ingame feel free to place in desired location on the mod
If for some reason you cant see the logo you made try turning the adstrip 180 as the back is blank, if it is still not visible you have the texture path wrong and need to go and edit the adstrip in notepad++. Hope this helps and that you get your logo on your mod. It has been a long time since I have done this and I am at work if you still need help PM me in the evening and I will get you sorted out.

 

Offline FarmerMatt

  • Newbie
  • *
  • Posts: 23
  • NOTHIN RUNS LIKE A DEERE!
Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #73 on: March 25, 2015, 11:55:46 AM »
why does the link not work anymore?
"""I asked Jesus, "How much do you love me?" Jesus replied, "This much" and stretched his arms on the cross and died for me. If you love Jesus , put this as your signature. 97% WON'T do it. only 3% will stand up.
 

Offline AlbertL

Re: [TUT] ADDING LOGOS TO MODS [TUT]
« Reply #74 on: March 25, 2015, 01:21:03 PM »
why does the link not work anymore?
What, or witch link are you needing?
"I asked Jesus, "How much do you love me?" Jesus replied, "This much" and stretch






 

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
1 Replies
1001 Views
Last post July 06, 2013, 10:28:15 AM
by johndeere 4255
10 Replies
5283 Views
Last post December 19, 2013, 09:32:16 PM
by kj981300
3 Replies
1467 Views
Last post February 26, 2014, 08:11:40 PM
by JohnDeere1952
2 Replies
642 Views
Last post March 18, 2017, 10:20:24 PM
by cjwilksy
1 Replies
557 Views
Last post March 24, 2017, 03:43:53 PM
by Ag Hauler

Powered by EzPortal